Regionshospitalet Gødstrup planter sig til mere biodiversitet
Med bæredygtig omstilling i baghovedet fremmer Regionshospitalet Gødstrup biodiversitet på egen matrikel og skaber grønnere omgivelser for natur og mennesker.
I et gårdrum på Regionshospitalet Gødstrup har gartnere plantet bl.a. slåen og blomsterløg. De hårdføre, hjemmehørende planter er nøje udvalgt for at trives i den sandede jord ved hospitalet og samtidig tiltrække insekter og andet dyreliv.
Målet er at fremme biodiversiteten og skabe et grønnere udemiljø, hvor natur og mennesker kan trives side om side. Forud for plantningen har to biologer fra COWI kortlagt det nuværende plante- og dyreliv på hospitalets område. Her viste den såkaldte baseline-undersøgelse, at biodiversiteten var lav – en naturlig konsekvens af flere års byggeaktivitet.
Undersøgelsen har bidraget med værdifuld viden, der nu bruges til at målrette indsatsen, så den får størst mulige biodiversitetsfremmende effekt uden at det belaster den daglige drift.
Når biodiversitet og bæredygtighed mødes
Biodiversitet og bæredygtighed går hånd i hånd i projektet, der er ét af to pilotprojekter i Region Midtjylland, der handler om at slippe kontrollen fri på offentlige arealer, så der bliver plads til mere mangfoldig natur.
Ved at lade naturen få bedre vilkår på hospitalets arealer, bidrager projektet ikke kun til en rigere natur, men også til en øget bevidsthed om naturen og biodiversiteten. Planterne skal hjælpe med at genopbygge økosystemet, samtidig med at de skaber grønne omgivelser for patienter, personale og besøgende.
Pilotprojektet på Regionshospitalet Gødstrup er en realisering af én af de anbefalinger og forslag, som et regionalpolitisk forum om biodiversitet har udarbejdet, og som efterfølgende er blevet godkendt af regionsrådet.
Læs anbefalingerne fra det regionalpolitiske forum om biodiversitetskrisen.