Papkasser.

14.08.2024

Efter nogle indledende undersøgelser i funktionen "Patientpakket medicin" på Regionsapoteket blev det konstateret, at de papkasser, der blev brugt til pakning af vederlagsfri medicin, både havde et højt CO2-aftryk og var dyre.

Samtidig var papkasserne besværlige for patienterne at transportere og at skaffe sig af med.

Det blev derfor besluttet, at alt vederlagsfri medicin på sigt i stedet skal pakkes i papirposer og genanvendelige plastikkasser.

Dette skifte vil spare Regionsapoteket for omkring 15 tons CO2 om året i engangsemballage. Det svarer til én danskers udledning om året. Desuden giver det et årlig økonomisk besparelse på omkring 250.000 kroner.

En spørgeskemaundersøgelse blandt patienterne har også vist, at de værdsætter skiftet til poser, da det fylder mindre og er nemmere at håndtere.

Kasse med papirsposer.

Trinvis implementering

Vogn med kasser.

I første omgang er emballage til medicin opbevaret ved stuetemperatur i medicinboks ændret. Dette trådte i kraft i foråret.

Både personalet rundt i regionen samt patienterne har taget godt imod tiltaget.

Senere følger kold medicin til medicinboks, og til sidst ændres også til papirposer til hjemmeleveringer, således at alt vederlagsfri medicin i fremtiden vil blive pakket og leveret i papirposer i stedet for papkasser.