Indisk dhal - fra køkkenet på Regionshospitalet Randers
Opskrift på indisk dhal fra køkkenet på Regionshospitalet Randers.
Det skal du bruge
- 2 dåser hakkede tomater
- 250 gram røde linser
- 5 dl. grøntsagsbouillon
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 20 gram ingefær, revet
- 2 spsk rapsolie
- 1 tsk karry
- 0,5 tsk kardemomme
- 0,5 tsk spidskommen
- 0,5 tsk stødt koriander
Sådan gør du
- Olie hældes i gryden og varmes op.
- Hvidløg og ingefær tilsættes og svitses i ca. et minut under omrøring.
- Karry, spidskommen, kardemomme og koriander tilsættes og svitses i ca. et minut under omrøring.
- Røde linser skyldes i koldt vand.
- Røde linser, grøntsagsbouillon og hakkede tomater tilsættes. Lad retten simpre i ca. 45 minutter under låg. Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt vand, hvis retten bliver for fast (skal have konsistens sm kartoffelmos).
- Retten tilsmages med salt.
- Serverer eksempelvis med en lille salat og naanbrød.