Laboratoriet for Blodsygdomme på Aarhus Universitetshospital har undersøgt, hvordan mere bæredygtighed kan integreres i kerneopgaven.

Laboratoriet for Blodsygdomme på Aarhus Universitetshospital har undersøgt, hvordan mere bæredygtighed kan integreres i kerneopgaven. Det har blandt andet udmøntet sig i en guide til, hvordan andre laboratorier kan komme i gang med plastiksortering.

Laboratoriet satte fokus på genanvendelse af transportemballage, reducering af klinisk risikoaffald og plastsortering til genbrug. Målet var at indarbejde bæredygtighed i tankemåder og handlemønstre.  

Afdelingen har arbejdet med alle affaldstyper, og projektet har blandt andet implementeret en ny guide, der skal minimere klinisk risikoaffald.

Udvalgte resultater

  • Afdelingens forbrug af plastikposer er reduceret med cirka 2000 stk./år. I stedet bruger laboratoriet kurve af plast, som kan tørres af og genbruges efter transport af prøver.
  • Oversigt over hvordan man går i gang med plastiksortering i laboratorier. Det betyder, at laboratoriets løsninger kan skaleres og implementeres i andre laboratorier.
  • Effektiv indsamling af PP-plast ved hjælp af en oversigt over plast og markerede kasser i laboratoriet til indsamling af genbrugsplast.

 

Se guide til laboratorier

Se skilte til plastsortering

Se skilte til minimering af risikoaffald

Video: Arbejd med omtanke

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Afdeling og medarbejdere

Laboratorium, Blodsygdomme, Aarhus Universitetshospital

Anne-Mie Dollerup Green, sekretær/projektleder 
Mette Degn, afdelingsbioanalytiker 
Simone Birk Wittorff, bioanalytiker

Kategorier

#Affaldssortering
#Genanvendelse
#Reduktion af forbrug
#Plast

Thomas Dejbjerg Pedersen Thomas Dejbjerg Pedersen

Thomas Dejbjerg Pedersen

Miljøkoordinator

Aarhus Universitetshospital, Teknisk Afdeling

M: 5148 3633

thpeer@rm.dk

 

Dette projekt bidrager til sporet cirkulær økonomi Dette projekt bidrager til sporet cirkulær økonomi

Spor: Cirkulær økonomi