Opskrift på selleribøffer fra køkkenet i Regionshuset i Viborg.

Det skal du bruge

  • 1 knoldselleri

  • 2 fed hvidløg (med skal)

  • Rapsolie

  • 3 skiver citron

  • 1 løg

  • 5 store kartofler

  • 200 g. mel

  • 3 æg

  • 1 knivspids cayennepeber

  • 1 tsk koriander

  • Salt

  • Peber

Sådan gør du

  1. Skræl knoldsellerien og halvér den.
  2. Læg det på en bageplade beklædt med bagepapir og smør sellerien ind i olie.
  3. Krydr med salt og peber og læg citronskiverne på toppen.
  4. Bag knoldsellerien sammen med hvidløgsfedene i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
  5. Lad knoldsellerien afkøle let.
  6. Riv knoldselleristykkerne, kartoflerne og løget og bland det hele godt sammen i en skål.
  7. Pres de bagte hvidløgsfed ud af skallerne og vend det i massen.
  8. Tilsæt æg og krydderier.
  9. Lad massen trække i ca. en halv time og form dem til små bøffer.
  10. Vend bøfferne i rasp og steg dem på panden med en smule fedtstof.
  11. Servér eventuelt selleribøfferne med en citronmayonaise og en frisk fennikelsalat.