Selleribøffer - fra køkkenet i Regionshuset i Viborg
Opskrift på selleribøffer fra køkkenet i Regionshuset i Viborg.
Det skal du bruge
-
1 knoldselleri
-
2 fed hvidløg (med skal)
-
Rapsolie
-
3 skiver citron
-
1 løg
-
5 store kartofler
-
200 g. mel
-
3 æg
-
1 knivspids cayennepeber
-
1 tsk koriander
-
Salt
-
Peber
Sådan gør du
- Skræl knoldsellerien og halvér den.
- Læg det på en bageplade beklædt med bagepapir og smør sellerien ind i olie.
- Krydr med salt og peber og læg citronskiverne på toppen.
- Bag knoldsellerien sammen med hvidløgsfedene i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
- Lad knoldsellerien afkøle let.
- Riv knoldselleristykkerne, kartoflerne og løget og bland det hele godt sammen i en skål.
- Pres de bagte hvidløgsfed ud af skallerne og vend det i massen.
- Tilsæt æg og krydderier.
- Lad massen trække i ca. en halv time og form dem til små bøffer.
- Vend bøfferne i rasp og steg dem på panden med en smule fedtstof.
- Servér eventuelt selleribøfferne med en citronmayonaise og en frisk fennikelsalat.