Det skal du bruge

  • 150 g røde linser (ca. 2 dl)

  • 1 l vand

  • 2 dl hasselnødder (ca. 120 g)

  • 600 g revet gulerødder

  • 400 g revet selleri

  • 2 æg

  • 400 g plantefars

  • 0,5 dl piskefløde

  • Salt

  • Hvid peber

  • Rapsolie

Sådan gør du

  1. Linserne skyldes grundigt.
  2. De skyllede linser koges uden låg i ca. 20 minutter. Al vandet skal være væk.
  3. Gulerødder og selleri rives groft, og hasselnødderne hakkes fint.
  4. Plantefars og æg røres sammen.
  5. De kogte linser, gulerødder, selleri og hasselnødder tilsættes og røres i.
  6. Piskefløde tilsættes og røres i, indtil farsen er ensartet.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Farsen formes til frikadeller og steges på pande med olie i 8-10 min. på hver side.