Selleri-nøddefrikadeller - fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital
Opskrift på selleri-nøddefrikadeller fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital.
Det skal du bruge
-
150 g røde linser (ca. 2 dl)
-
1 l vand
-
2 dl hasselnødder (ca. 120 g)
-
600 g revet gulerødder
-
400 g revet selleri
-
2 æg
-
400 g plantefars
-
0,5 dl piskefløde
-
Salt
-
Hvid peber
-
Rapsolie
Sådan gør du
- Linserne skyldes grundigt.
- De skyllede linser koges uden låg i ca. 20 minutter. Al vandet skal være væk.
- Gulerødder og selleri rives groft, og hasselnødderne hakkes fint.
- Plantefars og æg røres sammen.
- De kogte linser, gulerødder, selleri og hasselnødder tilsættes og røres i.
- Piskefløde tilsættes og røres i, indtil farsen er ensartet.
- Smag til med salt og peber.
- Farsen formes til frikadeller og steges på pande med olie i 8-10 min. på hver side.