Rugbeaner - fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital
Opskrift på rugbeaner - sund konfekt - fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital.
Det skal du bruge
-
500 g rugbrødsender
-
100 g kakao
-
375 g kogte limabønner
-
375 g hindbærmarmelade
-
135 g sukker
-
250 g smeltet lys chokolade
-
600 g overtrækschokolade
-
Evt. frysetørret hindbær/hindbærpulver til pynt
Sådan gør du
- Sæt rugbrødsender på frost.
- De dybfrosne rugbrødsender rives på en råkostmaskine.
- Alle ingredienser undtagen smeltet chokolade kommes i en passende størrelse blender, og det hele blends til en ensartet masse.
- Derefter tilsættes den smeltede chokolade, som blendes ud i massen.
- Den lidt bløde masse kommes i en beholdes, dækkes til og sættes på køl i minimum to timer, så den kan sætte sig.
- Derefter flades den mere faste masse ud i et ca. to centimeter tykt lag på en plade beklædt med bagepapir. Der lægges også bagepapir oven på massen.
- Pladen med den flade masse stilles på køl natten over.
- Massen skæres ud i kvadrater á ca. 3x3 cm.
- De udskårne rugbeaner overtrækkes med chokolade og pyntes evt. med frysetørrede hindbær eller hindbærpulver.
- Stil rugbeanerne på køl i 3-4 timer for at sikre det bedste knæk i chokoladen, inden den serveres.