Det skal du bruge

  • 500 g rugbrødsender

  • 100 g kakao

  • 375 g kogte limabønner

  • 375 g hindbærmarmelade

  • 135 g sukker

  • 250 g smeltet lys chokolade

  • 600 g overtrækschokolade

  • Evt. frysetørret hindbær/hindbærpulver til pynt

Sådan gør du

  1. Sæt rugbrødsender på frost.
  2. De dybfrosne rugbrødsender rives på en råkostmaskine.
  3. Alle ingredienser undtagen smeltet chokolade kommes i en passende størrelse blender, og det hele blends til en ensartet masse.
  4. Derefter tilsættes den smeltede chokolade, som blendes ud i massen.
  5. Den lidt bløde masse kommes i en beholdes, dækkes til og sættes på køl i minimum to timer, så den kan sætte sig.
  6. Derefter flades den mere faste masse ud i et ca. to centimeter tykt lag på en plade beklædt med bagepapir. Der lægges også bagepapir oven på massen.
  7. Pladen med den flade masse stilles på køl natten over.
  8. Massen skæres ud i kvadrater á ca. 3x3 cm.
  9. De udskårne rugbeaner overtrækkes med chokolade og pyntes evt. med frysetørrede hindbær eller hindbærpulver.
  10. Stil rugbeanerne på køl i 3-4 timer for at sikre det bedste knæk i chokoladen, inden den serveres.