Opskrift på pastasalt fra køkkenet på Regionshospitalet Randers.

Det skal du bruge

  • 200 gram pastaskruer
  • 4 dl vand

  • 0,5 dl rapsolie
  • 0,5 tsk salt
  • Peber, knivspids
     
  • 60 gram sojabønner
  • 1 dl vand til iblødsætning
     
  • 200 gram spidskål, fintsnittet
  • 200 gram squash, snittet i tern
  • 200 gram peberfrugt, snittet i tern
  • 200 gram gulerødder, fintsnittet
  • 25 gram purløg, fintsnittet

Sådan gør du

  1. Pastaskruerne koges i vandet.
  2. Olie, salt og peber piskes sammen, hældes over pastaskruerne og blandes grundigt.
  3. Sæt sojabønnerne i blød og sæt på køl. Følg anvisningen på pakken.
  4. Si vandet fra sojabønnerne, tilsæt nyt vand og kog bønnerne i 40 minutter. Sættes efterfølgende på køl.
  5. Snit grøntsagerne og tilføj dem til pastaskruerne sammen med de afkølede sojabønner.
  6. Tilsmag - tilføj fx citronsaft, chili, timian og/eller hvidløg.