Kartoffelterrine med hytteostcreme og ramsløg-pesto fra køkkenet i Regionshuset i Viborg.

Det skal du bruge

Kartoffelterrine:

  • 1,5 kg kartofler
  • 3 æg
  • 3 spsk citronsaft
  • Salt
  • Peber

Hytteostcreme:

  • 1 bæger hytteost
  • 2 spsk fast ost
  • 1 knivspids cayennepeber
  • Salt
  • Peber

Ramsløg-pesto:

  • 3 håndfulde ramsløg
  • 3/4 dl olie
  • 50 g rebet parmesan
  • 50 g græskarkerner
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

Kartoffelterrine:

  1. Kog kartoflerne møre.

  2. Mos 3/4-dele af kartoflerne groft og vend med sammenpiskede æg, salt, peber og citronsaften.

  3. Snit de resterende kogte kartofler i tern og vend dem i massen.

  4. Hæld blandingen i en passende form eller fad og bag ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Hytteostcreme:

  1. Blend hytteosten til en cremet konsistens.

  2. Riv osten i blandingen.

  3. Smag til med salt, peber og cayennepeber.

Ramsløg-pesto:

  1. Blend alle ingredienserne til en ensartet masse.