Kartoffelterrine med hytteostcreme og ramsløg-pesto - fra køkkenet i Regionshuset i Viborg
Kartoffelterrine med hytteostcreme og ramsløg-pesto fra køkkenet i Regionshuset i Viborg.
Det skal du bruge
Kartoffelterrine:
- 1,5 kg kartofler
- 3 æg
- 3 spsk citronsaft
- Salt
- Peber
Hytteostcreme:
- 1 bæger hytteost
- 2 spsk fast ost
- 1 knivspids cayennepeber
- Salt
- Peber
Ramsløg-pesto:
- 3 håndfulde ramsløg
- 3/4 dl olie
- 50 g rebet parmesan
- 50 g græskarkerner
- 1 fed hvidløg
Sådan gør du
Kartoffelterrine:
-
Kog kartoflerne møre.
-
Mos 3/4-dele af kartoflerne groft og vend med sammenpiskede æg, salt, peber og citronsaften.
-
Snit de resterende kogte kartofler i tern og vend dem i massen.
-
Hæld blandingen i en passende form eller fad og bag ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Hytteostcreme:
-
Blend hytteosten til en cremet konsistens.
-
Riv osten i blandingen.
-
Smag til med salt, peber og cayennepeber.
Ramsløg-pesto:
-
Blend alle ingredienserne til en ensartet masse.