Det skal du bruge

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 250 gram røde linser
  • 5 dl. grøntsagsbouillon
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 20 gram ingefær, revet
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 tsk karry
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk stødt koriander

Sådan gør du

  1. Olie hældes i gryden og varmes op.
  2. Hvidløg og ingefær tilsættes og svitses i ca. et minut under omrøring.
  3. Karry, spidskommen, kardemomme og koriander tilsættes og svitses i ca. et minut under omrøring.
  4. Røde linser skyldes i koldt vand.
  5. Røde linser, grøntsagsbouillon og hakkede tomater tilsættes. Lad retten simpre i ca. 45 minutter under låg. Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt vand, hvis retten bliver for fast (skal have konsistens sm kartoffelmos).
  6. Retten tilsmages med salt.
  7. Serverer eksempelvis med en lille salat og naanbrød.