Opskrift på grøntsagslasagnette fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital.

Det skal du bruge

Grøntsagssauce:

  • Olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg, finthakket
  • 3 gulerødder, finthakket
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 rød peberfrugt, skåret i skiver
  • 1 gul peberfrugt, skåret i skiver
  • 2 dl vand
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk salt
  • 1 drys peber
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 100 g savoykål, skåret i skiver
  • 2 dl røde linser
  • 100 g hytteost
  • 400 g tørrede pastapenne eller skruer
  • ½ tsk æbleeddike

Bechamelsauce:

  • 2 spsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl sødmælk
  • 60 gram revet ost
  • ½ tsk stødt muskat
  • 1 tsk salt
  • 1 drys peber
  • 75 gr revet ost

Sådan gør du

  1. Linserne skylles grundigt i en rist.
  2. Olien varmes i en gryde, hvori løg svitses.
  3. Hvidløg, gulerod og peberfrugter tilsættes, og det hele svitses i gryden, til de er let gyldne.
  4. De tørrede krydderier tilsættes grøntsagerne. Lad dem stege med et par minutter.
  5. Vand, tomatkoncentrat og hakket tomat kommes i gryden. Salt, peber og engelsk sauce tilsættes.
  6. Grøntsagssaucen koges let sammen og smages til med mere engelsk sauce, sukker, salt og krydderier. Saucen skal på nuværende tidspunkt være let tynd.
  7. Pastapenne eller skruer, linser, hytteost og savoykål tilsættes lige inden udportioneringen.
  8. Justér eventuelt konsistensen på saucen med mere vand/hakket tomat hvis nødvendigt.
  9. Smages til med æbleeddike og salt.
  10. Margarine smeltes i gryde med røreværk.
  11. Hvedemel røres i, og der laves en opbagning. Mælken tilsættes lidt ad gangen.
  12. Mælkesaucen koger godt igennem. Gryden slukkes derefter.
    Revet ost, muscat, salt og peber tilsættes og saucen smages til.

Anretning:

  1. Grøntsagssauce fordeles i bunden af et ildfast fad.
  2. Mælkesaucen hældes over..
  3. Drysses med rasp.
  4. Bages i ovnen uden låg i 30-40 minutter ved 200 grader.