Grøntsagslasagnette - fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital
Opskrift på grøntsagslasagnette fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital.
Det skal du bruge
Grøntsagssauce:
- Olie
- 2 fed hvidløg
- 1 løg, finthakket
- 3 gulerødder, finthakket
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 rød peberfrugt, skåret i skiver
- 1 gul peberfrugt, skåret i skiver
- 2 dl vand
- 1 spsk tomatpuré
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk salt
- 1 drys peber
- 1 spsk engelsk sauce
- 100 g savoykål, skåret i skiver
- 2 dl røde linser
- 100 g hytteost
- 400 g tørrede pastapenne eller skruer
- ½ tsk æbleeddike
Bechamelsauce:
- 2 spsk smør
- 3 spsk hvedemel
- 3 dl sødmælk
- 60 gram revet ost
- ½ tsk stødt muskat
- 1 tsk salt
- 1 drys peber
- 75 gr revet ost
Sådan gør du
- Linserne skylles grundigt i en rist.
- Olien varmes i en gryde, hvori løg svitses.
- Hvidløg, gulerod og peberfrugter tilsættes, og det hele svitses i gryden, til de er let gyldne.
- De tørrede krydderier tilsættes grøntsagerne. Lad dem stege med et par minutter.
- Vand, tomatkoncentrat og hakket tomat kommes i gryden. Salt, peber og engelsk sauce tilsættes.
- Grøntsagssaucen koges let sammen og smages til med mere engelsk sauce, sukker, salt og krydderier. Saucen skal på nuværende tidspunkt være let tynd.
- Pastapenne eller skruer, linser, hytteost og savoykål tilsættes lige inden udportioneringen.
- Justér eventuelt konsistensen på saucen med mere vand/hakket tomat hvis nødvendigt.
- Smages til med æbleeddike og salt.
- Margarine smeltes i gryde med røreværk.
- Hvedemel røres i, og der laves en opbagning. Mælken tilsættes lidt ad gangen.
- Mælkesaucen koger godt igennem. Gryden slukkes derefter.
Revet ost, muscat, salt og peber tilsættes og saucen smages til.
Anretning:
- Grøntsagssauce fordeles i bunden af et ildfast fad.
- Mælkesaucen hældes over..
- Drysses med rasp.
- Bages i ovnen uden låg i 30-40 minutter ved 200 grader.