Friteret fennikel med boghvede - fra køkkenet i Regionshuset i Viborg
Opskrift på friteret fennikel fra køkkenet i Regionshuset i Viborg.
Det skal du bruge
- 1 fennikel
- 25 gram smør
- 2 æg
- 85 g hvedemel
- 85 g boghvedemel
- 1 dl hvidvin
- 1-1½ spsk chiafrø
- 1 spsk miso
- 1 tsk citronskal
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk peber
- Olie til friturestegning
Sådan gør du
- Skær fenniklen i fire stykker alt efter størrelsen.
- Fennikelstykkerne lægges i en bradepande og krydres med peber, salt og citronskal.
- Hvidvin, smør og miso opløst i 2 dl kogende vand tilsættes.
- Retten steges/dampes i ovn ved 200 grader i en time.
- I en skål piskes æg med hvedemel, boghvedemel, bagepulver, chiafrø og fennikelskyen.
- De letafkølede fennikelstykker dyppes i dejen og friteres i en gryde med varm olie, indtil overfladen er lysebrun.
- Servér evt. med soya, mayonaise og friske æbletern.