Falafler fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital.

Det skal du bruge

  • 400 g tørrede kikærte
  • 2 håndfulde persille
  • 4 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 4 tsk stødt koriander
  • 4 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 liter rapsolie

Sådan gør du

Dagen før:

  1. Kikærterne sættes i blød i rigeligt vand (1 del kikærter og 3 dele vand).

På dagen:

  1. Kikærterne sigtes.

  2. Kikærterne blendes med løg, persille, spidskommen og koriander.

  3. Blandingen røres godt sammen.

  4. Salt, peber og hvidløg tilsættes.

  5. Falafelfarsen stilles på køl ca. 1 time.

  6. Farsen formes til små boller.
  7. Falaflerne dybsteges i olie. Pas på med for meget varme. Steg få falafler af gangen til de er sprøde og lækre (ca. 3 minutter).
  8. Tag falaflerne op med en hulske og lad dem dryppe af på papir.

Serveres for eksempel i pitabrød med salat, tomat, agurk, rødløg og creme fraiche.