Falafler - fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital
Falafler fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital.
Det skal du bruge
- 400 g tørrede kikærte
- 2 håndfulde persille
- 4 fed hvidløg
- 2 løg
- 4 tsk stødt koriander
- 4 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk salt
- 1 knivspids peber
- 1 liter rapsolie
Sådan gør du
Dagen før:
-
Kikærterne sættes i blød i rigeligt vand (1 del kikærter og 3 dele vand).
På dagen:
-
Kikærterne sigtes.
-
Kikærterne blendes med løg, persille, spidskommen og koriander.
-
Blandingen røres godt sammen.
-
Salt, peber og hvidløg tilsættes.
-
Falafelfarsen stilles på køl ca. 1 time.
- Farsen formes til små boller.
- Falaflerne dybsteges i olie. Pas på med for meget varme. Steg få falafler af gangen til de er sprøde og lækre (ca. 3 minutter).
- Tag falaflerne op med en hulske og lad dem dryppe af på papir.
Serveres for eksempel i pitabrød med salat, tomat, agurk, rødløg og creme fraiche.