Chili sin carne fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital.

Det skal du bruge

  • 115 g kidney bønner
  • 115 g sorte bønner
  • 3 løg
  • 1 bladselleri
  • 3 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 5 fed hvidløg
  • 1½ dl rapsolie
  • 1 g røget paprika
  • 2 g stødt koriander
  • 3 g spidskommen
  • 2 spsk. chipotlepasta
  • 120 g tomatpuré
  • 8 dl vand
  • 2 spsk. grøntsagsbouillon
  • 20 g salt
  • 400 g majs

Sådan gør du

  1. Kidneybønnerne og de sorte bønner sættes i blød i mindst 24 timer i rigeligt vand.

  2. Løg, bladselleri, gulerod og peberfrugt renses og skæres i tern á 1x1 cm. Hvidløg pilles og presses. Limen skylles og skæres i både, som presses ud over retten ved servering.

  3. Vandet hældes fra bønnerne. Bønnerne dækkes gavmildt med vand på ny, og de koges i ca. 55 minutter til de er næsten møre.

  4. Vandet hældes fra de kogte bønner.

  5. Løg, gulerod, bladselleri, hvidløg svitses i olie med røget paprika, koriander og spidskommen. Tomatpuréen og chipotlepastaen svitses med til sidst.

  6. Vand, bouillon og salt tilsættes, og retten koges i ca. 5 minutter.

  7. De kogte bønner tilsættes, og retten simrer i 1 time.

  8. Majs tilsættes og varmes godt igennem. Peberfrugt tilsættes lige inden servering.

Server retten med fx creme fraiche og nachos. Retten kan smages til med saft fra limebådene.