Chili sin carne - fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital
Chili sin carne fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital.
Det skal du bruge
- 115 g kidney bønner
- 115 g sorte bønner
- 3 løg
- 1 bladselleri
- 3 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 5 fed hvidløg
- 1½ dl rapsolie
- 1 g røget paprika
- 2 g stødt koriander
- 3 g spidskommen
- 2 spsk. chipotlepasta
- 120 g tomatpuré
- 8 dl vand
- 2 spsk. grøntsagsbouillon
- 20 g salt
- 400 g majs
Sådan gør du
-
Kidneybønnerne og de sorte bønner sættes i blød i mindst 24 timer i rigeligt vand.
-
Løg, bladselleri, gulerod og peberfrugt renses og skæres i tern á 1x1 cm. Hvidløg pilles og presses. Limen skylles og skæres i både, som presses ud over retten ved servering.
-
Vandet hældes fra bønnerne. Bønnerne dækkes gavmildt med vand på ny, og de koges i ca. 55 minutter til de er næsten møre.
-
Vandet hældes fra de kogte bønner.
-
Løg, gulerod, bladselleri, hvidløg svitses i olie med røget paprika, koriander og spidskommen. Tomatpuréen og chipotlepastaen svitses med til sidst.
-
Vand, bouillon og salt tilsættes, og retten koges i ca. 5 minutter.
-
De kogte bønner tilsættes, og retten simrer i 1 time.
-
Majs tilsættes og varmes godt igennem. Peberfrugt tilsættes lige inden servering.
Server retten med fx creme fraiche og nachos. Retten kan smages til med saft fra limebådene.