Opskrift på bønnebrownie fra køkkenet hos Hospitalsenhed Midt.

Ifølge De officielle Kostråd, der har fokus på både sundhed og klima, skal danskerne øge deres indtag af bælgfrugter – fx bønner - til 100 gram (tilberedte) bælgfrugter om dagen.

Der er behov for at øge kendskabet til bælgfrugter som fødevaregruppe, og det bidrager denne opskrift på lækre og sunde brownies med bønner til.

Det skal du bruge

  • 20 gram dadler uden sten
  • 1 dåse/240 gram sorte bønner
  • 3 æg
  • 40 gram smeltet kokosolie
  • 2-3 dl mandelmælk
  • 50 gram mandelmel
  • 30 gram kakaopulver
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk natron
  • 0,5 tsk salt
  • 150 gram mørk chokolade, grofthakket
  • Evt. lidt valnødder eller pekannødder, grofthakket

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Skyl de sorte bønner og blend dem godt sammen med dadler til en blød masse.
  3. Tilsæt æg, kokosolie og mandelmælk og blend igen.
  4. Tilsæt derefter mandelmel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt og blend igen til en samlet, flydende masse.
  5. Tilsæt evt. mere mandelmælk.
  6. Tilsæt derefter hakket chokolade og eventuelt hakkede nødder.
  7. Hæld massen i en smurt bageform.
  8. Bag i 25-30 minutter ved 180 grader.
  9. Tjek om den er gennembagt ved at stikke en tandstik ned i midten og se, om dejen hænger fast.
  10. Lad den køle af efter bagning og skær ud.